Zonterapi

Om Zonterapi

Historik

Zonterapi är en flera tusen år gammal behandlingsform som funnits i olika kulturer i bl.a. Kina och hos de gamla egyptierna och hos indianerna. Zonterapi/ Reflexologi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. 

När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att lokalisera och åtgärda. 

Den vanligaste behandlingen görs under fötterna och genom att jag masserar och trycker på olika punkter/zoner i dina fötter skickas signaler med olika system i kroppen till olika platser i kroppen som motsvarar dessa punkter/zoner. Zonterapi stimulerar din självläkning så att den får en skjuts. Vi vet inte exakt hur det fungerar, men att hela kroppen hänger ihop och är en helhet, det vet vi!

Hur jag jobbar

Jag arbetar med helheten eller med symtombehandling. Jag sätter igång processer eller lugnar ned dem, beroende av vilka problem du har. Zonterapin kan dämpa smärta, få upp energin, öka välbefinnandet och framför allt hjälpa din kropps egna funktion och läkning. Symtom och orsak är inte samma sak, och orsaken sitter inte alltid där man tror.

Genom att jag masserar och trycker på olika zoner i dina fötter, så sätts din kropps självläkningsförmåga igång, och din chans till att må bättre och få en bättre hälsa kommer igång. Det finns en rad olika hälsoproblem och kroppsliga obalanser som jag behandlar, och har du frågor så tveka inte att kontakta mig. Varmt välkommen! Vi är skapta för att må bra. Och de flesta av våra krämpor eller besvär går att göra något åt.